 Uw keuze, ons visitekaartje!    Vandaag besteld, morgen in huis.    Elke dag vers!    Prijzen zijn inclusief BTW.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vinden we bij Werkfruitbox een belangrijk begrip. Dit geldt niet alleen voor de hedendaagse maatschappij maar zeker ook in onze eigen bedrijfsvoering. Hieronder kunt u lezen wat wij allemaal al bereikt hebben op het gebied van duurzaamheid, milieu en afvalstromen en wat we nog van plan zijn in de toekomst!

Zero waste

Niet alleen bij de klant maar ook bij ons. Voedsel weggooien is zonde, daarom krijgt de klant de keuze uit verschillende boxen met inhoud. Dit kan dus precies afgestemd worden op de wensen van elke klant. Wij kopen alleen datgene in wat ook besteld is en verkocht wordt, uiteraard hanteren we wel een veiligheidsmarge. Restvoorraden hebben we bijna niet en mocht er wel wat overblijven, dan gaat dat naar familie, buren of de Voedselbank Lemsterland.

Lokaal ondernemen

Werkfruitbox streeft ernaar om het fruit zoveel mogelijk uit de regio te betrekken, met normale prijzen voor de boer / tuinder. Tevens worden de meeste bedrijfsbenodigdheden lokaal afgenomen. Wij zijn van mening dat het goed en positief is om de lokale middenstand te steunen.

 Website: Webzeker Webdesign
 Logo en huisstijl: Veenstra Design
 Beeldmateriaal: Prana Vision
 Bedrijfskleding met logo: ZijHaven3 borduurstudio Lemmer
 Digitale marketing: Dennis van Weezep, Sweetspot Online Marketing

Duurzaam

Wij willen duurzaam bedrijfsvoeren in onze gehele keten! Met aandacht voor het welzijn van mens, dier, milieu, natuur, klimaat en maatschappij. En dit niet alleen op de korte termijn, maar zeker ook voor de lange termijn.

Routes

De routes die wij rijden plannen wij uiteraard efficiënt in, hierdoor worden overbodige kilometers zo veel mogelijk beperkt. Te zijner tijd worden er energiezuinige / emissieloze bezorgwagens aangeschaft.

Materialen

Onze houten boxen zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zonder schadelijke toevoegingen of verf / lak. De diverse logo ’s op de boxen zijn daarop gebrandmerkt of voorzien van een sticker met de meest milieuvriendelijke materialen. De boxen worden na elke levering schoon gemaakt en natuurlijk hergebruikt.

De houten boxen zijn gemaakt door de 50 | 50 Wood Workcenter afdeling van het Leger des Heils. Zij zetten zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer “mee te laten doen”. Het Leger des Heils werkt actief mee aan een herstel tot een gewoon (arbeids-) leven, waarbij een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat.

Papier en plastic

Werkfruitbox streeft ernaar om zo weinig mogelijk papier en/of plastic te gebruiken. Ondanks dat dit misschien mooier oogt en een luxere uitstraling heeft, kiezen wij er bewust voor om GEEN overbodig plastic of papier in de boxen te plaatsen. Bij voorkeur wordt de facturatie per e-mail verstuurd en niet traditioneel op papier.

Ook afleverbonnen willen we liever niet uitprinten, dit om papier verspilling tegen te gaan. Voor de klant bedrijfsboekhouding kan de 4 wekelijkse facturatie opgevoerd worden als bewijs dat er werkfruit is aangeschaft en aangeboden aan de werknemers. Mocht de klant wel een afleverbon willen, dan kan deze digitaal worden opgestuurd.

Innovatie & Hygiëne

Vanzelfsprekend houden we nieuwste innovaties nauwgezet in de gaten en waar dit kan, zullen we proberen om deze in te passen. U kunt er op vertrouwen dat wij werken volgens de Hygiëne – code, opgesteld door het Productschap Tuinbouw.